Voxel3D Educatie


Over een aantal jaar zal de 3D printer, in zowel de consumentenmarkt als in de industrie, niet meer weg te denken zijn.  Het is, naast leuk en leerzaam, daarom ook nuttig om vroeg ervaring op te doen met deze machines.  Om kinderen kennis te laten maken met 3D printen, kunnen zij via een programma op een tablet met een pen hun eigen figuur tekenen. Vervolgens wordt hun ontwerpje naar de 3D printer gestuurd om gelijk geprint te worden.

 

Mijn eigen eerste ervaring met 3D printen was ook met dit programma, en sindsdien ben ik mijzelf gaan verdiepen en ontwikkelen binnen het 3D print- en ontwerpvlak. Ik weet nog hoe fantastisch ik het vond dat ik mijn eigen getekende sleutelhangertje als fysiek model mee naar huis kreeg.
Hierdoor wil ik deze ervaring nu ook aanbieden aan kinderen op bijvoorbeeld techniekdagen of in clinics. Niet alleen vanwege mijn eigen leerzame ervaring, maar ook omdat het als kind geweldig is om je eigen tekening in plastic tot leven te zien komen.

 

Over het programma

Het programma dat ik hiervoor gebruik is "Doodle3D".  Hier kan je in een vak op 2D een tekening maken. Dit kan je doen met een speciale tablet en pen. De tablet registreert namelijk alleen de pen voor het tekenen, en niet de hand. Deze kan je dus laten rusten op het scherm wat het tekenen vele malen makkelijker maakt. In een ander vak, naast het tekengedeelte, zie je tegelijkertijd de tekening in 3D ontstaan. 
Ook kan je vormen als rechthoeken, driehoeken, cirkels, harten en sterren invoegen of je eigen naam typen met tekst.


Tarieven

Het tarief voor een dagdeel (08:30-12:00 / 13:00-16:30) is €50. 

Dit is inclusief materiaal, BTW en het gebruik van de 3D printer/tablet. Een tafel met toegang tot een stopcontact is echter wel nodig. 

Interesse? Neem dan contact op met via info@voxel3d.nl.


*Dienst beschikbaar voor scholen in een straal van 30km rond Waddinxveen, boven 10km worden €10 voorrijkosten berekend.