DLP 3D printservice


DLP vs FDM

Anders dan de standaard 3D printtechniek, waar gebruik wordt gemaakt van een plastic draad, gebruikt DLP 3D printen een vloeibaar hars. Dit wordt doormiddel van UV licht laag voor laag verhardt met een precisie en resolutie van 0,01mm!! (waar de standaardmanier een precisie heeftvan 0,1mm).
Hierdoor is het mogelijk om uw modellen veel kleiner of met veel meer detail/precisie te 3D printen.

Let op:
Omdat DLP gefocust is op hoog detail en precisie, kunnen alleen modellen kleiner dan 115x65x155mm geprint worden met deze techniek.

 

Waarom DLP?
DLP maakt het mogelijk om modellen en formaten te 3D printen die met FDM technieken simpelweg niet te behalen zijn. Daarnaast is het UV-hars dat gebruikt wordt bij DLP 3D printen een heel stuk steviger dan het standaard 3D print draad dat wordt gebruikt bij het standaardprinten.


 

Hoe werkt DLP 3D printen?

Bij DLP 3D printen wordt het model van onder naar boven, op zijn kop geprint. Het bouwplatvorm wordt op zijn kop in een lade met het vloeibare UV-hars gehouden waarna een UV-scherm een hele laag tegelijk verhardt. Als de laag hard is geworden door het UV licht gaat het bouwplatvorm omhoog, hierdoor kan er een nieuw laag vloeibaar hars onder de bouwplaat vloeien. Hierna verlaagd het bouwplatvorm zich opnieuw in het hars en maakt het UV scherm de volgende laag hard. Dit proces herhaalt zich een aantal honderd keer totdat het hele model geprint is.


Als het model uit de 3D printer komt, moet deze eerst gewassen worden met alcohol om het laatste beetje vloeibare hars te verwijderen. Daarna moet hij 3-4 uur goed uitharden voordat hij nabewerkt kan worden. 

Als de print volledig is uitgehard, verwijderen wij alle eventuele ondersteuning en lopen de hele print na op eventuele fouten. 

Is alles oké? Dan sturen wij hem gelijk naar u op


Benieuwd wat deze techniek voor u kan betekenen?
Voxel3D is opgezet om 3D printen nóg toegankelijker te maken voor u als consument. Wij printen voor de bewezen laagste prijs van Nederland uw model in een wijde collectie van materialen. Benieuwd hoe 3D printen u kan helpen? Klik dan hier om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen.
 

Wilt u een email ontvangen zodra DLP beschikbaar is?

Voer dan hier uw email, voornaam en achternaam in en ontvang naast 5% korting op uw eerste bestelling, een melding wanneer de DLP techniek beschikbaar is.