FAQ's


Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Voor 3D prints;

Wij verzenden al de bestellingen indien mogelijk als een brievenbuspakje, indien dit niet mogelijk is, zal hij verstuurd worden als standaardpakket met PostNL.

Voor 3D printer onderdelen;
Deze verzend ik vanaf de leverancier direct naar jouw deurmat. Zo komen er geen extra kosten bij en verzeker ik van een snelle verzending!


Kan ik mijn model beter met de "standaard"  of met de "ultra hoog detail" 3D print-techniek laten maken
Voor een uitgebreide vergelijking van ons aanbod kan u kijken op onze 3D printservice pagina. Weet u het hierna nog steeds niet zeker? neem dan gerust contact op via ons contactformulier of mail naar info@voxel3d.nl voor advies.


Waarom geld er voor "ultra hoog detail" wel een minumum orderbedrag, en voor "standaard" niet?

De ultra hoog detail 3D print techniek vereist veel meer voorbereiding en nabewerking. Dit kost naast tijd ook materiaal als pure isopropanol, mondmaskers en handschoenen. Dit zijn bewerkingen die per bestelling nodig zijn en waar ik dus een minimum orderbedrag voor moet rekenen.


Met welke materialen kunnen jullie printen?

Zie de materialenpagina voor meer informatie.


Welke kleuren kunnen jullie printen?

Zie de tarievenpagina voor meer informatie.


Leveren jullie ook naar het buitenland?
Ja, Voxel3D verzendt in Nederland, Belgiƫ, Luxemburg en Duitsland


In welke bestandstypen kan ik mijn 3D modellen uploaden?
Voxel3D kan ".stl" en ".obj" verwerken. Heb je alleen een 3D CAD bestand dan kan dit een solidworks part/assembly, een ".STEP" of een Blender bestand zijn.


Met welk filament printen jullie?

Ik print uitsluitend met het beste kwaliteit filament om een hoge kwaliteit en service te waarborgen. Hiervoor gebruiken ik filament van de merken "polymaker" en "filamentum". Meer informatie vind je op onze materiaalpagina.


Printen jullie ook in ABS?
Nee, ik gebruik geen ABS filament aangezien dit kunststof erg belastend is voor het milieu, moeilijk is om betrouwbaar resultaat mee te krijgen en schadelijke dampen afgeeft tijdens het printen. Een goed alternatief materiaal is ASA, meer informatie over dit kunststof vindt je hier.

Welke 3D printers heeft Voxel3D tot zijn beschikking?
Ik ben in bezit van 3 3D printers. Alle 3 heb ik zelf ontwikkeld en geoptimaliseerd voor de beste printkwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast heb ik een 4e in bestelling staan (Prusa XL, 5 toolheads)

Niet gevonden wat je zocht? klik op de knop hieronder voor het contactformulier!